Blue Flower

Обавештавамо вас да је Агенција за привредне регистре 31. децембра 2018. године успоставила Централну евиденцију стварних власника, у складу са Законом о Централној евиденцији стварних власника („Сл. гласник РС”, бр. 41/18).

Централна евиденција стварних власника води се електронским путем, преко интернет странице Агенције. Централна евиденција је јавна, јединствена, централна, електронска база података о физичким лицима - стварним власницима правних лица и других субјеката регистрованих у Републици Србији (Регистровани субјекти).

Овлашћено лице (лице које је овлашћено за заступање у Регистрованом субјекту) дужно је да најкасније до 31. јануара 2019. године евидентира податке у ову евиденцију за Регистрованог субјекта основаног до 31. децембра 2018. године, у складу са Законом о Централној евиденцији стварних власника („Сл. гласник РС”, бр. 41/18) и Правилником о садржини Централне евиденције ради спровођења евидентирања стварних власника регистрованог субјекта („Сл. гласник РС”, бр. 94/18).

У циљу лакшег спровођења наведене законске обавезе  можете користити:

·         Водич за евидентирање стварног власника регистрованог субјекта у Централну евиденцију, Министарства привреде

·         Водич за унос  стварних власника у апликацији Централна евиденција стварних власника, Агенције за привредне регистре

·         Корисничко упутство за употребу апликације за евидентирање стварног власника, Агенције за привредне регистре

·         Tехничко упутствo за потписивање докумената и захтева квалификованим електронским сертификатом и подношење захтева, Агенције за привредне регистре.

Детаљне информације у вези са Централном евиденцијом стварних власника можете наћи на сајту Агенције за привредне регистре, путем линка http://www.apr.gov.rs/Регистри/Централнаевиденцијастварнихвласника.aspx .

У вези додатних питања о поступку евидентирања можете се обратити Агенцији за привредне регистре на електронску адресу Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , а за  техничку подршку Агенцију за привредне регистре можете контактирати путем електронске адресе Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  или позивом на број: 011/20 20 293.