Blue Flower

05 април 2018

Привредна комора Србије, Економско одељење Амбасаде НР Кине у Београду и Савет за промоцију сарадње југ – југ (CPSSC)  организују

 Инвестиционо-трговински форум Србија – Кина 

у Привредној комори  Србије, Београд, Ресавска 15, сала 1,-Петак 13. април 2018. године у 9,30 часова

 

Савет за промоцију сарадње југ-југ (CPSSC) је саветодавно тело основано 2014.године и делује под окриљем кинеског Министарства спољних послова. У свом чланству има преко 90 бивших дипломата, и око 120 компанија. Председник Савета је господин Љу Синхуа, бивши заменик министра спољних послова, а тренутно обавља и функцију заменика председавајућег Комитета за спољне послове Кинеске народне политичке консултативне конференције. 

Како је Србија за Кину веома значајан партнер на политичком и економском плану, ова посета треба да пружи значајан подстрек продубљивању сарадње, посебно имајући у виду да међу кинеским компанијама и финансијским институцијама расте интерес за сарадњу са Србијом након посете кинеског председника Си Ђинпинга. 

Привредну делегацију чини 20 кинеских компанија/институција. Кинеске компаније су заинтересоване за сарадњу (трговину и инвестиције) са српским партнерима у следећим областима: ИКТ, заштита животне средине и одрживи развој, електро индустрија, текстилна индустрија, фармацеутска индустрија и индустрија медицинске опреме, пољопривреда, образовање, некретнине, услуге и др.

Уколико сте заинтересовани за учешће на билатералним разговоримо, молимо да пријаву извршите попуњавањем табеле у пријавном листу (у прилогу) и слањем у одговору на мејл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. и Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; рок за пријављивање 12. април 2018. године. Контакт особе у ПКС, Миланка Стојаковић и Ивана Бајић, телефон 011/3300 920 и 3300 966. За учешће на Форуму и састанцима се не наплаћује котизација.

Овде можете преузети

Агенду

пријавни лист

листу кинеских учесника