Blue Flower

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Srednjobanatskog upravnog okruga u utorak 11.04.2017. godine u 11.00 časova održala je Prezentaciju podsticaja za građenje, rekonstrukciju, dogradnju, adaptaciju i sanaciju silosa, podnih skladišta, hladnjača i objekata za smeštaj životinja. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sufinansira ove investicije poljoprivrednih gazdinstava do 8.000.000 dinara, a pošto je sastavni deo dokumentacije, kopija plana, ugovor sa ovlašćenim izvođačem radova, građevinska knjiga i dr. nakon prezentacije su se predstavila preduzeća koja koja se bave izgradnjom silosa, podnih skladišta, hladnjača i objekata za stoku, kao i prateće opreme za ove objekte.

Petkus Balkan doo, projektuje i gradi silose, sušare i proizvodi prateću opremu za silose. Tom prilikom su između ostalog naveli da njihove sušare tonu kukuruza sa 17,5 % vlage do 14,1 % vlage osuše sa 5,11 metara kubnog gasa. 

Tehnikom doo Zrenjanin i Evrobrod doo Zrenjanin su specijalizovani za čelične konstrukcije, dok je Mont doo Zrenjanin preduzeće koje je specijalizovano za visokogradnju. Oni su predstavili svoje objekte koje su gradili.

Pravilnik o podsticajima može se naći na strani Ministarstva poljoprivrede:  http://www.mpzzs.gov.rs/download/Pravilnici/4827017.0140.15-1-RADI-OBJAVLJIVANJA.pdf