Blue Flower

Regionalna  privredna komora   Zrenjanin u  saradnji sa firmom  SAOP doo iz Novog Sada organizuje   besplatano savetovanje za  knjigovođe i sve administrativne radnike koji u svom delokrugu rada neizostavno prate izmene zakona i propisa iz segmenta knjigovodstva, poreza i propisa na temu:"Aktuelne izmene i propisi iz 2016.godine i pripreme za završni račun", koje će se održati 07. DECEMBRA  2016. godine- SREDA, sa početkom u 11,00 časova   u prostorijama Regionalne privredne komore, Zrenjanin, Kralja Petra I 3/1.

Kroz aktivnu diskusiju proći će se kroz iskustva i probleme u sprovođenju propisa u 2016. godini i pokušati da se dođe do predloga rešenja kroz praksu.

Teme koje će se obraditi na ovom skupu su sledeće:

 

1.PDV

- Odložena primena  novog Pravilnika  o PDV-u i (Obrazac POPDV) za 01.01.2018. godine! Tumačenje knjigovođa i stavovi iz prakse.

- Interni obračun PDV-a na iznos poreza po odbitku za ino usluge

- Obaveza plaćanja PDV-a u situacijama kada nismo u sistemu PDV-a

 

2. POREZ NA DOBIT

- Oporezivanje prihoda nerezidentnog pravnog lica (ino usluge, autorske nagrade...) Primeri obračuna i procedura predaje prijave poreskoj upravi, napomene i problemi iz prakse

- Novi pozivi na broj za porez na dobit i akontacija poreza na dobit

 

3.ZAKON O POREZU NA DOHODAK GRADJANA

-     Pregled najznačajnijih izmena

 

4.OBRAČUN NAKNADE ZARADE ZA BOLOVANjE

      Primeri obračuna i potrebne dokumentacije za:

- Bolovanje do 30 dana

- Bolovanje preko 30 dana

- Porodiljsko odsustvo

 

5. SUBVENCIJE ZA NOVOZAPOŠLjAVANjE 

- Kako ostvariti i ne izgubiti pravo na subvencije za radnike na određeno vreme i ostale specifične situacije. Obrada postupka prijave u aplikaciji CROSO.

 

6. PRIPREME ZA ZAVRŠNI RAČUN

 

- Sastavljanje poreskog bilansa za 2016.godinu

 

7. NOVE ZDRAVSTVENE KNjIŽICE 

 

- Rok za izradu je 31.12.2016.godine a postoje specifičnosti kreiranja zahteva, plaćanja izrade i odbijanja troškova izrade zaposlenima od zarade.

 

8. OBAVEZA REGISTROVANjA BAZA PODATAKA U CENTRALNOM REGISTRU POVERENIKA

                                   

9. ELEKTRONSKO KNjIGOVODSTVO – NOVA ERA POSLOVANjA

 

Predavači su:

 

- Nevena Petković, Savetnik iz oblasti računovodstva,www.fincohelp.com http://www.fincohelp.com/, 

- Dragana Marić, Vlasnik knjigovodstvene agencije Darmil i Osnivač najveće neformalne zajednice knjigovođa u Srbiji, http://www.facebook.com/groups/knjigovodstvoracunovodstvo,

-Darko Stojanović, Savetnik za informacione tehnologije u knjigovodstvu, www.minimax.rs.

 

Obzirom da se radi o veoma značajnim temama, pozivamo Vas da učestvujete na ovom savetovanju i molimo da svoje učešće prijavite na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnike  do  06.decembra 2016. godine,  osoba za kontakt  mr Biljana Vlatković, tel. 023/535-890.